Jordvarme anlæg

Få et uforpligtende konsulentbesøg

ENERGIOPTIMERING

Energioptimering med Jordvarmeanlæg

Jordvarme er en meget effektiv, billig og stort set vedligeholdelsesfri energikilde til opvarmning af huset. Et anlæg består af et slangesystem samt en varmepumpe og fungerer i princippet som et omvendt køleskab.

En lang slange, der er fyldt med frostvæske, graves ned i jorden nær huset hvor den samler den varme op der er i jorden. Slangen graves ned i en dybde på cirka 90 cm og ligger med en afstand på cirka 150 cm. Slangens længde varierer efter hvor meget energi der skal trækkes ud. Du skal regne med 150-200 m slange pr. 100 m² beboelse. (Afhænger naturligvis af, hvor godt huset er isoleret).

Frostvæsken opvarmes af jorden, indtil den når den omkring liggende jords temperatur på knap 4 grader. Herefter løber frostvæsken ind i huset hvor den derefter passerer varmepumpen og omsætter den lave jordvarme temperatur til varme og varmt vand ved høj temperatur.

Miljøvenlig varme

Jordvarme er en vedvarende og miljørigtig ressource. Der bruges en mindre mængde strøm til at drive selve jordvarmeanlægget, der omdanner jordvarmen til energi. For hver 1 kilowatt elektricitet du bruger i strøm, får du 3-3½ kilowatt varme igen.

Hvis du bruger jordvarme til opvarmningen af din bolig, vil det samlede CO² udslip være cirka 50-75 % lavere, end ved almindelige former for opvarmning.

Levetiden på selve varmepumpen forventes at være cirka 20 år, mens de nedgravede rør sandsynligvis har en noget længere levetid. Det er helt uden betydning hvilken slags jordtype din grund består af. Haven, afgrøder og dyreliv påvirkes ikke af jordvarmeslangen.

3 rigtig gode grunde til at vælge jordvarme

Du sparer penge

Hvis du får installeret jordvarme i dit hus, vil du kunne spare op til 66 % på din varmeregning i forhold til opvarmning med olie. Et jordvarmeanlæg vil typisk spare sig hjem i løbet af 5 – 10 år.

Stabil varmekilde

Når dit jordvarmeanlæg først er etableret, udnytter du den solenergi der er bundet i jorden. Jordvarme er derfor hverken afhængig af om vinden blæser eller solen skinner.

Tilpasset til dit behov

Selv om selve installationen af jordvarme kan virke besværlig, er selve dimensioneringen af et jordvarmeanlæg det ikke. Jo mere varme du vil have ud, jo mere slange graver du ned.

Over 50 års erfaring

Dygtige & veluddannede medarbejdere

Garanti for godt håndværk

Eget værksted

Leverandør, rådgiver og montør

Hos P.E.Larsen A/S har vi gennem årene opbygget en stor ekspertise inden for jordvarme. Vi stiller os gerne til rådighed for et helt uforpligtende konsulentbesøg, hvor vi sammen kan gennemgå netop dit projekt. Vi kan rådgive dig, så du får det anlæg der passer nøjagtigt til dine behov.

Har du brug for yderligere information eller måske et godt råd, er du altid meget velkommen til at kontakte en af vores 5 afdelinger. Eller udfyld kontakt os formularen, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Med hovedkontor i Præstø, kører vi på hele Midt- og Sydsjælland.
Vi kører bl.a. i:

  • Næstved
  • Vordingborg
  • Ringsted
  • Rønnede

FÅ ET GRATIS TILBUD